Alla känner en ideal ledare

Jag har en tes om att nästan alla vet vad som kännetecknar en ideal ledare. Vi vet det för att vi alla utsätts för eller utövar ledarskap i alla möjliga och omöjliga situationer. Ofta blir det riktigt bra och ibland blir det tokigt. Oavsett hur det blir samlar vi på oss erfarenheterna och försöker att utvecklas som ledare. Däremot har vi i de flesta fall inte en jättebra översiktskarta som är tydlig och enkel att följa. Det blir mycket agerande i situationen och ofta styr ryggmärgen.

Jag tror dock att vi har så bra koll på ideala ledare att det går att summera ihop till en fungerande översiktskarta på max 15 minuter. Jag tänker pröva det under mina 15 minuter på Sharea nu på fredag. Om du vill vara med och bidra så kom till rum 1 på Världskulturmuseet klockan 16.00.

Hur du skall gör för att bli en idel ledare? Det är en annan historia som jag tänker skriva om vid ett senare tillfälle.

Uppdaterat:

Efter Sharea kommer jag att posta resultatet här.