Ångest eller vad det nu handlar om. #001 | #blogg100

När Fredrik Wass på Bisonblog utmanade till #blogg100 så var det många som kände sig kallade varav många också uttryckte tveksamhet kring en massa saker. ”Vem vill läsa vad jag skriver?”, ”Vad ska jag skriva om?” ”Kommer jag att klara av att hålla i i 100 dagar?” är bara några anledningar som florerat på nätet till varför man skulle avstå. Vad skälet skulle vara på r i k t i g t, där under ytan varierar väl från person till person.

Hur som helst bestämde jag mig för något år sedan att börja blogga. Vad det blev av det ser ni lätt om ni kollar in med vilken obefintligt regelbundenhet jag gjort det. Att det blev så har huvudsakligen två orsaker. Den första är att jag vill att min plattform ska vara helt färdig, perfekt och ha alla fräcka funktioner klara innan jag ger mig på att använda den. Det andra liknar vad en del andra säger, att texten måste vara så himla bra för att passera nålsögat.

I den processen skickade jag ett mail till Seth Godin. Han producerar minst ett blogginlägg om dagen och har nog passerat #blogg1000. Min tanke var att han nog sitter på receptet för att lyckas hålla igång så jag mailade och frågade honom precis det: ”How do you acomplish one blog post per day?”. Svaret från Seth var: ”Just do it!”.

Så enkelt, så genealiskt, så får det bli: ”Just do it!”

PS. För alla som behöver lite yttre motivation har Netflix utlovat gratis Film i 100 dagar för alla som fullföljer.

10
10

2 reaktion på “Ångest eller vad det nu handlar om. #001 | #blogg100

  1. Pingback: Inlägg #001 | @jsundlo

  2. Pingback: Varför? #004 av #blogg100Spazio | Spazio

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *