RSS-flöden som inspirerar mig. #009 av #blogg100

På väg till jobbet i morse läste jag RSS-flödet och reflekterade jag över att visa besöker jag oftare och mera regelbundet än andra. Gemensamt för dem alla är att de funnits med i fler år. Tänkte dela med mig av några av mina absoluta favoriter Alla väldigt olika men alla väldigt bra.

Tina Roth Eisenberg (har inte LinkedIn konto?) (@swissmiss) är uppvuxen i Schweiz men flyttade till NYC och startade design och blogg studion swissmiss. Det som gör Swissmiss trevlig är att den är avskalad och enkel och levererar bra innehåll hela tiden.

Gadgets är alltid vansinnigt roligt att läsa om. Cool Material är en favorit som skriver om det mesta mellan himmel och jord när det gäller gadgets. Naturligtvis dyker det upp en del knasiga saker. Fast det kanske har med min smak att göra.

Jag är reservofficer varför försvars- och säkerhetspolitik intresserar mig. De två bästa bloggarna i Sverige inom det området är definitivt Försvar och säkerhet (@forsvarsakerhet) tillsammans med Wiseman’s Wisdoms (@wisemanswisdoms) Postningarna är oftast välskrivna och initierade och fyller en viktig plats i debatten.

Två bra affärsmagasin som ligger högt på läslistan är Fast Company och Harvard Business Review. Dom levererar ganska många artiklar varje dag som är läsvärda så det gäller att göra smarta val.

Gillar du segling får du inte missa Blur! Det här är Sveriges största och bästa seglingsblogg som räcker långt utanför sveriges gränser. Peter (@petergustafsson) som driver Blur gör en massa andra intressanta saker. Till exempel är han engagerad i  Manifact som jobbar med Big data i realtid.

Ari Riabacke uppträder på twitter under namnet @beslutsdoktorn. Hans blogg handlar oftast om just beslut med fina kopplingar till vardagen.

Det var mina bästa länkar i flödet. Jag har också en del som jag vill kasta ut och ersätta med nytt så tipsa mig gärna i kommentarsfältet om dina favoriter.