En doer på riktigt – det här är #059 av #Blogg100

Världen är full av snackare. Såna som har alla lösningar i teorin men som aldrig får till det. Världen är också full av doers. Dom som inte teoretiserar så mycket, dom bara gör. Ibland utan att riktigt koll på sina egna drivkrafter, ibland med full koll på dem.

I morse hade jag möjlighet att lyssna på en sådan doer, en doer med koll. En som gör saker utifrån en en egen inre övertygelse om vad som är bra och vad som utvecklar människor. Många av er har sett honom i uppdrag granskning, läst om honom på löpsedlar eller kanske sett honom i någon av Glada Hudik teaterns uppsättningar – Pär Johansson.

Under en timme berättade Pär om sina egna erfarenheter, upplevelser med Glada Hudik teatern och om livet. Underhållande, rörande, tänkvärt på många sätt. Som vanligt finns det alltid några som säger ”Ja, ja men det där är ju bara en förelösning och regisserat”. Jag har träffat Pär privat och kan inte hålla med dom som tror det. Samma glöd, passion och engagemang han visar på scen och pratar om visar han också upp privat.

Pär är en äkta doer som jag önskar vi hade fler av och som vi borde uppskatta mycket mer än vad vi gör i vårt avlånga land.

Doers move things forward.

10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *