Krig

Hade inte tänkt eller fantiserat om att sätta Krig som rubrik på ett blogginlägg. I alla fall inte med anledning av Krig.

Utifrån definition på vad Krig är är det diskutabelt om vi är där ännu och från Rysk sida vill man så klart i det längsta spela korten så att det faller utanför definitionen. Men följer vi tangenten av de händelser som utspelat sig bara under kvällen är det krig vi är på väg mot.

I detta hörde jag någon säga ”Ja, men det är ju Ukraina” och det är sant men glöm inte att det är ett europoeiskt land som utmanar ett annat europeiskt land. Dessutom försöker man i retoriken dra in Polen och Slovakien och måla ut dem om aggressiva parter i händelserna. (Hittar inte källan)

Det kanske inte föreligger ett direkt hot mot Sverige men tittar man på de scenarios som kan utspelas kan säkerhetsläget och maktbalansen förändras drastiskt i vårt närområde och för våra granländer runt Östersjön.

För den som vill fördjupa sig mer än bara det som står att läsa i dagstidningar och vad som rapporteras på TV kan jag rekommendera bland annat följande bloggar:

Försvar och Säkerhet och på Twitter @forsvarsakerhet

Wiseman´s Wisdoms och på Twitter @wisemanswisdoms

Säkerhetspolitiska reflektioner och på Twitter @OAJonsson

Cornucopia och på Twitter @Cornubot.

Följ gärna min Twitterlista Security politics där följer jag relevanta twittrare inom området säkerhetspolitik – både svenska och internationella.

Bara tiden kan utvisa vad som händer men det ser inte bra ut.

001/100 #blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *