Skräck och kallsvett – #blogg100

Min frus dator har rätt länge varit seeeeg och rätt länge har jag planerat att fixa den. Så, idag när jag kom hem från jobbet backade jag upp de sista filerna. Formaterade om hårddisken, installerade om systemet och uppdaterade det.

Sen var det bara att läsa till baka Time Machine backupen. Kopplar in disken och på alla backuper står det 0 k. Då börjar jag av förklarliga skäl kallsvettas. Är ett tag helt paralyserad, funderar på hur det kunde bli så här och vad kanske går att återskapa på något vis i alla fall.

Medans jag funderar på det startar jag om datorn och försöker igen. Just nu står det att det ska ta ytterligare 1 tim, 21 min att läsa tillbaka all data. Kvällen är räddad.

Men du skulle väl aldrig hamna i en situation som ovan för du har helt säkert en backup av backupen.

Snart har i nog jag det i alla fall.

012/100 av  #blogg100

  • StorWalle

    Det finns ingen backup förrän man har testat att den faktiskt fungerar att återställa. Många är de IT-avdelningar som upptäckt detta först när det varit för sent. Ett annat problem är att det inte övas återställning tillräckligt ofta. Det gör att de ttar onödigt lång tid för återställningar då anställda skall sätta sig i skolbänken när det väl händer. Tänk om brandkåren resonerade så, att inte öva för de värsta scenarion som de kan tänka fram… Skönt att det löste sig för er! :-)