Dubbelfel av Apollo

Apollo Sverige kör just nu en tävling där de söker gästskribenter till ett av sina nya resmål. Den som är med och röstar tror att det är de fem med flest röster som får åka. Men så för några dagar sedan den här bloggposten av Håkan Aludd. Där visar det sig att reglerna ser ut så att de 40 bidragen med flest röster granskas av en jury från Apollo och Åkestam Holst som utser de fem som skall få åka. Även om det finns en knapp med tävlingsreglerna på tävlingssidan så är det inte många som bara röstar som klickar på den – kanske inte ens någon.

Här har Apollo gjort sitt första fel genom att inte vara helt tydliga och öppna med vad som gäller. Min och flera vänners reaktioner när reglerna kom i dagen är en undran över vad våra röster egentligen är värd.

Jag tycker det här är irriterande varför jag igår postade länken till Håkan Aludd´s blogginlägg på Apollos Facebooksida med frågan om hur Apollo egentligen tänkt. När jag pratat med några vänner blev slutsatsen att Apollo nog skulle gömma sig bakom sina tävlingsregler och inte anse sig ha gjort något egentligt fel – det blev värre än så. Det har nu  gått mer 30 timmar och Apollo har inte kommenterat fråga än. Om de har missat frågan, vill de inte eller hoppas de kunna tiga ihjäl min fråga vet jag inte. För mig visar det bara att de inte helt tänkt igenom sin strategi för hur de skall använda sin kanal på Facebook. Dubbelfel Apollo!