Att bekämpa hatet är allas match att ta – det här är #015 av #blogg100

Hade tänkt skriva om något helt annat men dagens uppdrag granskning fokuserar tanken på hur illa vi människor kan bete oss mot varandra.

Om någon missat det så började det med det här klippet som gick rakt in i magen på mig.

Den här gången handlar det om hur kvinnor hatas och hängs ut på nätet men som Joakim Jardenberg mycket riktigt skriver i Näthat – ett ord som bara skymmer sikten är problemet så mycket större och mera komplext än så. Det rättfärdigar däremot inte näthatet mot kvinnor på något enda vis men vi måste våga gå till botten med problemet.

Frön till det som till slut blir till hat finns varje dag och överallt. Det kan vara i skolan, på arbetsplatsen, på barnens innebandyträning eller i kassakön på ICA. Vi ser det bara vi öppnar våra sinnen lite mera. När vi ser det kan vi agera för det finns alltid något vi kan göra. Var och en av oss måste våga stå upp för våra värderingar och säga ifrån när gränser överskrids. Hatet kan inte skyllas på någon annan för vi är alla ansvariga för det samhälle vi lever i. Mymlans (@mymlandet här kan du göra som motvikt sätter bra ord på vad var och en själv kan göra för att bidra till mindre hat men som hon skriver, var försiktig så att hatet inte möts med nytt hat.

Läsvärd är också Nikke Lindqvist (@nikkelin)post Näthot skall alltid anmälas där rubriken talar sitt tydliga språk. Om sedan inte polisen hanterar anmälningar som de borde är det allvarligt och då får den diskussionen lyftas.

Jag kommer att fortsätta att prata om vilka gränserna är och markera när de överskrids – vad gör du?

En reaktion på “Att bekämpa hatet är allas match att ta – det här är #015 av #blogg100

  1. Nätverket Orka

    Det vi gjort är att starta ett nätverk för att stå upp mot hatet.
    Genom att tillsammans göra oss hörda i kommentarsfält, genom bloggar och
    på forum, så kan vi visa att vi faktiskt är fler än de som avskyr.

    Prenumerera gärna på vår sida på Facebook och sprid information om den till dina läsare, dina vänner och bekanta!
    http://www.facebook.com/pages/N%C3%A4tverket-Orka/416149865138638

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *