Länkar på en fredag – det här är #031 av #Blogg100

Fredag igen och dags att sprida lite fina länkar.

Laddade ner kalendern Sunrise i början av veckan. Har bara hunnit testa den lite så här långt. Kanske den blir default i min iPhone inom kort.

Veckans dumstrut går till Högskolelektorn i rättsvetenskap, Hans-Erik Hellborg, vid Dalarnas Högskola för sitt felskickade mail. Bilder på det har väl kunnat ses i varenda kanal på nätet och i gammelmedia. Det är såklart lätt att hoppa på sändaren i det här fallet varför Joakim Jardenbergs inlägg Det värsta är alla som blundar lyfter frågan om alla de som ser sådant här men aldrig säger något. Vi är alla ansvariga för vad som händer, vi är alla skyldiga att stå upp för vad som är rätt.

I dag och till på Söndag pågår SSMX 13 i Stockholm. Ännu en i raden av alla viktiga konferenser för alla som är i den digitala mediebranschen. Jag har en del funderingar kring hela konferensbranschen men det tänker jag skriva om i ett separat inlägg. Kommer att försöka följa SSMX på twitter på taggen #ssmx.

Tillsammans med bland annat Markus Pettersson (@lexmarkus) satt jag i juryn för bästa Webb för UF-företag i Göteborg. Vinnarna korades idag och blev brAID. Ta en titt själva. Enkelt, snyggt utan krusiduller.

Do Architects Really Understand the End-User? är rubriken på en artikel som handlar om den problematiken. För min del kan Arkitekt bytas ut mot precis vilken yrkeskategori som helst och sedan kan vi börja diskutera på vilket sätt de missar slutanvändaren.

Trevlig helg.