En nyhet som skuggades av Titanics undergång – det här är #083 av #blogg100

I slutet av Juli 1909 lyckas Louis Blériot flyga över Engelska kanalen i sitt egenkonstruerade Bleriot XI. För detta vann han 1000 pund som Daily Mail utlyst till den som först flög över Engelska kanalen.

Knappt 3 år senare, den 16 April, flyger som första kvinna amerikanskan Harriet Quimby, även hon i en Bleriot, över Engelska kanalen men nyheten om det drunknar i en mycket större nyhet. Det är nyheten om att Titanic sjunkit efter att den 15 April ha seglat på ett isberg på sin jungfrufärd till New York.

Det är världens dittills största fartygskatastrof med drygt 1500 omkomna så vad är då en flygtur på en knapp timme…

PS. Om Titanic har de flesta säkert läst massor men Blériots och Quimbys historier är också värda att läsa.

10
10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *