Träning med bara puls och GPS är snart ute. Det här är #013 av #blogg100

För många år sedan började jag träna med pulsklocka. På den tiden fanns ännu inte GPS inbyggd i klockorna, i alla fall inte till ett överkomligt pris. När det började komma träningsappar till iPhone började jag träna med GPS. Har testat en massa olika appar men favoriten är Runkeeper.

Nu är mitt pulsband kasst och tills nu har alternativen sett ut så här: Antingen köpa en pulsklocka med inbyggd GPS från t ex Polar eller Garmin elle köpa ett pulssensor, som H7_pulssensor, från Polar med Bluetooth koppling till iPhone.

I den processen har jag även tittat på vilka andra prylar som finns inom området. Jag har tittat på bl a Fitbit, Up från Jawbone, Nike Fuelband från Nike. Jag har läst massor och hört många prata sig varma för dem ur olika aspekter men utan att bli såld på någon av dem. Efter att ha läst Michael Kazarnowicz sammanställning över några av produkterna jag nämnt är jag trygg i att ha avstått.

I en helt annan process håller jag på att sätta mig in i och förstå hur Crowdfunding fungerar och vilka regelverk som gäller i olika länder. När jag var inne på Indiegogo hittade jag av en slump Amiigo. Räckte att läsa specen en gång för att jag bestämde mig för att det här var vad jag letar efter. Amiigo tar med sin produkt ett jättekliv i hur samlar data om sin träning.

Nyligen dök appen Moves upp. Den gör en del av det som Amiigo gör vad gäller rörelse. Även här har Michael Kazarnowicz gjort en bra genomgång och jämförelse med andra produkter. Den är en kul app men som träningsredskap duger den inte.

Ser fram emot att testa Amiigo – någon mer som vågar beställa?

2 reaktion på “Träning med bara puls och GPS är snart ute. Det här är #013 av #blogg100

  1. Micke Kazarnowicz

    Tack för länkarna! Jag tror också på Amiigo och har beställt en. Jag undrar dock om inte Basis har rätt recept, eftersom tjänsten analyserar ditt data på ett sätt som inga andra tjänster hittills gör. Om Amiigo går den vägen kommer den att bli oslagbar. 

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *